Ingrediënten voor 4 personen
- 200 gram rode kool
- 50 gram cranberry's
- 2 eetlepels rietsuiker
- 250 gram volkoren penne
- 1 rijpe mango
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 rasp en schil limoen
- 100 gram seranno ham
Bereidingswijze
- Schep de kool om met de cranberry’s, suiker en 1/2 theelepel zout en laat circa 30 minuten staan.
- Kook intussen de pasta beetgaar, giet af en laat uitlekken.
- Snijd het vruchtvlees van de mango van de pit en snijd het in plakjes.
- Klop de olie met de limoenrasp en -sap tot een dressing.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Leg de plakjes ham op een bakplaat en bak circa 15 minuten in de oven tot de ham droog en krokant is.
- Schep de kool en cranberry’s om met de mango, pasta en dressing.
- Verkruimel de ham erboven.
Tip
Bereidingstip Vervang de serranoham door een andere rauwe ham. Gebruik in plaats van verse cranberry’s eventueel cranberrycompote. Voedingswaarde p.p. Energie 425 kcal Koolhydraten 63 g Eiwit 15 g Vet Waarvan verzadigd 11 g 2 g
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?