Pastasalade met rode kool, mango en krokante ham

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gram rode kool
  • 50 gram cranberry's
  • 2 eetlepels rietsuiker
  • 250 gram volkoren penne
  • 1 rijpe mango
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 rasp en schil limoen
  • 100 gram seranno ham

Bereidingswijze

  1. Schep de kool om met de cranberry’s, suiker en 1/2 theelepel zout en laat circa 30 minuten staan.
  2. Kook intussen de pasta beetgaar, giet af en laat uitlekken.
  3. Snijd het vruchtvlees van de mango van de pit en snijd het in plakjes.
  4. Klop de olie met de limoenrasp en -sap tot een dressing.
  5. Verwarm de oven voor op 180°C.
  6. Leg de plakjes ham op een bakplaat en bak circa 15 minuten in de oven tot de ham droog en krokant is.
  7. Schep de kool en cranberry’s om met de mango, pasta en dressing.
  8. Verkruimel de ham erboven.

Tip

Bereidingstip Vervang de serranoham door een andere rauwe ham. Gebruik in plaats van verse cranberry’s eventueel cranberrycompote. Voedingswaarde p.p. Energie 425 kcal Koolhydraten 63 g Eiwit 15 g Vet Waarvan verzadigd 11 g 2 g

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?