Recept 45**** (5 stemmen)

Pastasalade met paprikacoulis, erwten en scampis

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Pastasalade

tijd
30 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Breng 500 ml water aan de kook en los er het blokje Knorr kippenbouillon
  2. in op.
  3. Was de paprika’s. Snijd de paprika, de ui en de knoflook in grove stukken en
  4. kook ze in 10 minuten gaar in de kippenbouillon.
  5. Giet de groenten af, maar vang de kippenbouillon op. bouillon Pureer de groenten in de blender of mix ze met een staafmixer tot een gladde coulis (een dikke saus).
  6. Breng de bouillon opnieuw aan de kook en gaar er de pasta in volgens de kooktijd op de verpakking. Voeg er een minuut voor de pasta gaar is de erwten aan toe.
  7. Snipper de bieslook fijn. Giet de pasta en de erwten af en spoel ze onder koud stromend water. Laat even uitlekken en roer er de paprikacoulis en de gesnipperde bieslook door.
  8. Verhit een eetlepel Solo vloeibaar in een antikleefpan. Kruid de scampi’s met peper en zout en bak ze kort aan beide zijden. Laat ze even afkoelen.
  9. Verdeel de pastasalade over vier schaaltjes of afsluitbare potjes en voeg aan elke portie drie gebakken scampi’s toe.
Tip

Geen macaroni in huis? Geen probleem: vervang hem gerust door een andere korte pastasoort, zoals penne of spirelli.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 30 oktober 2012 om 15u01

Dank je Treibeltje. Hou je ons op de hoogte?

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie