Pastasalade met mosselen en tapenade van kerstomaten

Een pastasalade met mosselen en een heerlijke tapenade: het is een eenvoudig gerecht, waar je toch flink wat punten mee scoort.

12 (12)
55 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Maak de pastasalade:
  2. Kook de pasta beetgaar in ruim gezouten water met olijfolie volgens de instructies op de verpakking. Spoel de mosselen zorgvuldig. Pel de rode ui en knoflook en snijd in stukjes. Verhit de Solo margarine in een pan en stoof de ui en look aan met de zeste van de citroen. Voeg de mosselen en wijn toe en kruid met peper en zout. De mosselen zijn klaar wanneer ze openstaan.
  3. Snijd de coeur de boeuf-tomaat in plakjes. Haal de mosselen uit de pan en haal ze uit hun schelp.
  4. Zeef het kookvocht en laat het inkoken met een scheutje room. Voeg de oregano en tomatenplakjes toe aan de saus en werk af met versgemalen peper en zeezout. Schep de mosselen en rucola door de pasta en werk af met de saus.
  5. Maak de tapenade:
  6. Blend of mix alle ingrediënten tot een gladde tapenade. Serveer de pasta met de tapenade.

Tip

Deze heerlijke pastasalade met mosselen en tapenade van kerstomaten kan ook geserveerd worden als brunchgerecht.

Solo nieuwsbrief

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door ronny vandamme op 14 juli 2020 om 10u41

Heerlijke combinatie die smaakvol kan afgewerkt worden met ingredienten naar eigen keuze of smaak.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?