use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Pastasalade met mosselen en tapenade van kerstomaten
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Pastasalade met mosselen en tapenade

Pastasalade met mosselen en tapenade van kerstomaten

Zin in een pasta met mosselen? Dit eenvoudige recept lukt altijd, ook als je geen keukenprins(es) bent! Lekker voor door de week.

Het lekkerste pastasalade met mosselen recept! Met dit pastasalade recept zet je een heerlijke zomerse salade op tafel. Vol en romig van smaak en met coeur de boeuf-tomaat en pittge rucola een prima maaltijdsalade voor het hele gezin.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    30 min
  • Op tijd klaar
    45 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 275 g pipe rigate pasta
  • 1 scheutje olijfolie
  • 50 g Solo margarine
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • zeste 0.5 citroen
  • 1 kg mosselen
  • 1 scheutje witte wijn
  • 2 el slagroom
  • versgemalen peper
  • grof zeezout
  • 2 takjes verse oregano
  • 1 handvol rucola
  • 1 coeur de boeuf tomaat
Voor de tapenade:
  • 1 teentje knoflook
  • 1 scheutje olijfolie extra vergine
  • 1 handvol gemengde kerstomaatjes
  • 1 handvol rucola
  • versgemalen peper
  • zeezout

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Maak de pastasalade: Kook de pasta beetgaar in ruim gezouten water met olijfolie volgens de instructies op de verpakking. Spoel de mosselen zorgvuldig. Pel de rode ui en knoflook en snijd in stukjes. Verhit de Solo margarine in een pan en stoof de ui en look aan met de zeste van de citroen. Voeg de mosselen en wijn toe en kruid met peper en zout. De mosselen zijn klaar wanneer ze openstaan.
  2. Snijd de coeur de boeuf-tomaat in plakjes. Haal de mosselen uit de pan en haal ze uit hun schelp.
  3. Zeef het kookvocht en laat het inkoken met een scheutje room. Voeg de oregano en tomatenplakjes toe aan de saus en werk af met versgemalen peper en zeezout. Schep de mosselen en rucola door de pasta en werk af met de saus.
  4. Maak de tapenade: Blend of mix alle ingrediënten tot een gladde tapenade. Serveer de pasta met de tapenade.
Gebruik voor je pasta met mosselen een pot met glazen deksel: zo zie je het meteen als de mosselen opengaan en klaar zijn.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.