Pastasalade met gedroogde tomaten, rucola, feta en pijnboompitten. Uitermate geschikt voor bij een BBQ
20 min
Ingrediënten voor 6 personen
- 250 gr fussili of pasta naar keuze
- 3 kruidenbouillontabletten
- 2 el witte balsamico azijn
- 10 zongedroogde tomaten op olie uitgelekt + 1 el olie ervan
- 3 flinke el kappertjes uitgelekt
- 100 gr Griekse feta
- 3 el pijnboompitten geroosterd
- 50 gr rucola gewassen
- vers gemalen peper
Bereidingswijze
- Verrukkelijke pastasalade met een lekkere zachte smaak. De gedroogde tomaten,feta, kappertjes, pijnboompitten en rucola gaven aan de pasta een heerlijke Zuideuropese smaak. Gemaakt voor een barbecue.- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak met de kruidenbouillontabletten en 2 eetlepels balsamico-azijn beetgaar.
- Laat de pasta goed uitlekken.Snij de gedroogde tomaten in kleine stukjes. Snij de feta in piepkleine blokjes. Snij de rucola in reepjes. Roer de gedroogde tomaten, de tomatenolie, feta, kappertjes en pijnboompitten door de warme pasta.Laat de pasta afkoelen. Roer regelmatig om. Roer de rucola door de afgekoelde pasta. Maak eventueel nog op smaak met wat versgemalen peper.Lekker bij de barbecue of als onderdeel van een buffet
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door Daline op 11 juni 2014 om 18u07
voeg er nog wat zwarte olijven bij en idd HEERLIJK !
Hoeveel sterren geef jij dit recept?