Altijd weten wat je gaat eten?
Pastagratin met prei en tomaat
Bereidingswijze
- - snij het wit en wat groen van de prei in ringetjes
- - snij de ham in brede repen
- - pel de tomaten, verwijder de pitjes en snij in blokjes
- - breng 3 L gezouten water aan de kook en kook de pasta beetgaar, giet af
- - smelt de boter in een kookpot en stoof de preiringenen de diepgevroren erwtjes gedurende 10 min op een zacht vuur zonder deksel
- - bestrooi de groenten met de bloem en roer goed, giet er de italiaanse garnituur en 4 dl water over
- - roer er de repen ham en de blokjes tomaat onder
- - kruid naar smaak met peper en zout
- - meng de saus onder de pasta en doe alles in een grote ovenschotel
- - bestrooi met de geraspte mozzarella en de oregano
- - schuif de schotel onder de grill van de oven gedurende ca 3 min voor een mooi goudbruin korstje
- U kan deze ovenschotel volledig vooraf klaarmaken. Schuif hem dan voor het opdienen in een op 200°C voorverwarmde oven gedurende 25 min.
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?