Recept 05 (0 stemmen)

PASTAGRATIN MET GROENTJES EN SCAMPI

Dit is een recept van

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Voorbereiding (ontdooitijd + 5 min.) - Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep droog. - Snipper het teentje knoflook fijn. Bereiding (25 min.) 1 Kook de penne beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. 2 Verhit ondertussen de olijfolie in een kookpot en bak het fijngesnipperde knoflook en de scampi's al roerend tot ze lichtrozig zijn (ze moeten nog niet helemaal gaar zijn). Kruid met de Italiaanse kruiden mix. Haal de scampi's uit de kookpot. 3 Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C. 4 Doe ondertussen de diepgevroren groentemix in de kookpot en stoof even al roerend. Voeg de tomatenstukjes toe en roer om. Laat op een matig vuur en zonder deksel 8 à 10 min. stoven tot u een dikkere groentesaus krijgt. Kruid met de Italiaanse kruidenmix, het paprikapoeder, peper en eventueel wat zout. 5 Meng de uitgelekte pasta onder de groentesaus en schep in een ovenschotel of in kleine ovenschaaltjes. Schik er de scampi's bovenop en bestrooi met een flinke laag geraspte mozzarella. 6 Zet 5 min. in de voorverwarmde oven en zet indien nodig nog even de grill aan voor een mooi goudbruin korstje. Tip Nog mediterrane groentemix over? Maak er een maaltijdsoep van: stoof 400 g mediterrane groenten in 1 eetl. olijfolie en giet er 1 L kippenbouillon over (2 blokjes opgelost in 1 L heet water). Voeg 50 g vermicelli toe en laat 15 min. garen. Rooster een sneetje brood en besmeer met pesto. Snij in hapklare stukjes. Garneer de soep met de croutons en bestrooi met geraspte parmezaan.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie