Recept 05 (0 stemmen)

Pastagratin met gehakt, prei en tomaten

Dit is een recept van

tijd
40 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Bereiding
  2. (20 min. + 10 min. in de oven)
  3. 1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  4. 2 Kook de pasta in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  5. 3 Verhit ondertussen de olijfolie in een kookpot en bak het diepgevroren gehakt 10 min. (het varkensgehakt ± 5 min.). Maak los met een vork. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Haal uit de kookpot.
  6. 4 Stoof het diepgevroren preiwit eventjes in het vet van het gehakt. Voeg de tomatenstukjes en 2 dl water toe.
  7. Kruid met de tijm, de nootmuskaat, peper en zout. Laat 10 min. sudderen.
  8. 5 Voeg de pasta en het gehakt toe aan de saus, roer goed en verdeel daarna over een ovenschaal.
  9. 6 Bestrooi met de geraspte kaas en zet 10 min. in de voorverwarmde oven. Zet de laatste 2 min. de ovengrill aan voor een mooi bruin korstje

Bron: colruyt

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?