Pasta uit de oven met ham en courgette

19 (19)
60 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C (heteluchtoven 200 °C).
  2. Los het bouillonketeltje op in een halve liter heet water. Was de courgette en snij in blokjes.
  3. Verdeel de ongekookte pasta in een grote ovenschaal (inhoud ongeveer 2,5 liter). Verdeel de hamblokjes en courgette over de pasta.
  4. Roer de room door de bouillon met een klopper en vul de saus aan met heet water tot 750 ml. Giet de saus over de pasta en zorg dat alle pasta met saus bedekt is. Strooi de kaas erover. Laat de ovenpasta in 40-45 minuten gaar worden in de oven.

Tip

Lekker met een komkommersalade: Schil een komkommer en schaaf deze in dunne sneetjes. Breng de salade op smaak met Amora Fijne Kruiden vinaigrette.

Vervang de courgette door een andere groente met een zachte smaak, zoals 3 witlofstruikjes in reepjes of een bakje paddestoelen in schijfjes.

Advertentie

Reacties (20)

Gepost door lynda_2 op 11 juli 2017 om 09u11

Is die saus dan niet te dun?

Gepost door Solo op 27 juli 2017 om 09u49

Dag Lynda, Probeer dit recept zeker eens uit. De saus is niet te dun maar moest je ze liever wat dikker hebben kan je altijd wat minder water toevoegen. Laat ons zeker weten wat je er van vindt! Én laat het smaken! Groetjes, het Solo-team

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?