Pasta uit de oven met ham en courgette
Pasta uit de oven is altijd een succes: je kan het volledig op voorhand klaarmaken en hoeft de schotel gewoon in de oven te schuiven.
60 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 Knorr Bouillonketeltje Kip
- 250 g penne pasta
- 200 ml verse room
- 200 g hamblokjes
- 1 courgette (200 g)
- 100 g geraspte kaas (bv Gouda of Emmentaler)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 °C (heteluchtoven 200 °C).
- Los het bouillonketeltje op in een halve liter heet water. Was de courgette en snij in blokjes.
- Verdeel de ongekookte pasta in een grote ovenschaal (inhoud ongeveer 2,5 liter). Verdeel de hamblokjes en courgette over de pasta.
- Roer de room door de bouillon met een klopper en vul de saus aan met heet water tot 750 ml. Giet de saus over de pasta en zorg dat alle pasta met saus bedekt is. Strooi de kaas erover. Laat de ovenpasta in 40-45 minuten gaar worden in de oven.
Tip
Lekker met een komkommersalade: Schil een komkommer en schaaf deze in dunne sneetjes. Breng de salade op smaak met Amora Fijne Kruiden vinaigrette.
Andere Solo-leden over dit recept (22)
Gepost door linnepinneke op 18 augustus 2019 om 15u16
Heel eenvoudig, weinig ingrediënten, superlekker, snel klaar en bovendien nog eens goedkoop. Ga ik zeker nog eens maken, ik ben fan.
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?