Recept 45**** (1 stem)
Pasta saus met gerookte zalm en tomaten

tijd
20 min
Anderen bekeken ook
Bereidingswijze
- Snij de knoflook fijn en fruit hem in de olijfolie.
- Snij ook de gedroogde tomaatjes fijn en fruit ze even mee met wat van hun oliemarinade.
- Voeg de room, het limoensap, de groentebouillon en de witte wijn toe en laat een 10-tal minuutjes zachtjes koken.
- Snij de verse tomaatjes in partjes en voeg ze toe aan de saus.
- Bind de saus indien je wens (vb met instant bindmiddel of roux van maizena).
- Snij de zalm in stukjes en hou een beetje apart.
- Voeg tot slot de fijngesneden lente-uitjes en de gerookte zalm toe.
- Gebruik de resterende zalm om te garneren.
Ingrediëntenvoor 4 personen
- olijfolie Voeg toe aan je boodschappenlijst
- 2 teentjes knoflook Voeg toe aan je boodschappenlijst
- 1 potje half zongedroogde tomate (vb koelvak van Delhaize) Voeg toe aan je boodschappenlijst
- 2,5 dl room Voeg toe aan je boodschappenlijst
- 1 limoen (sap van) Voeg toe aan je boodschappenlijst
- 2,5 dl groentebouillon Voeg toe aan je boodschappenlijst
- 1 dl witte wijn (naar smaak) Voeg toe aan je boodschappenlijst
- 6 verse tomaatjes (of 4 grote) Voeg toe aan je boodschappenlijst
- 400 gr gerookte zalm Voeg toe aan je boodschappenlijst
- 2 lente-uitjes Voeg toe aan je boodschappenlijst
- bindmiddel Voeg toe aan je boodschappenlijst
Hoeveel sterren geef jij dit recept?