Pasta pesto met ricotta en geroosterde bloemkool

100% veggie, 100% smaak, 100% gemakkelijk! De typische pasta pesto krijgt in dit receptje een heerlijk romige upgrade door de Solo Crèmefine en ricotta en een crunchy bite door de geroosterde bloemkool.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden.
  2. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en leg op een beklede bakplaat. Kruid met peper en zout en giet hierover wat Solo Vloeibaar. Meng goed.
  3. Rooster de bloemkool 20 minuten tot ze goudbruin zijn. Roer tijdens het bakken af en toe door de bloemkool.
  4. Voor de pesto: doe de basilicum, walnoten, Parmezaanse kaas, teentje knoflook, olijfolie, peper en zout in een blender en mix glad.
  5. Voeg nadien de ricotta en Solo Crèmefine Cuisine toe en mix tot een mooie gladde romige saus. Breng op smaak met wat citroensap en eventueel nog wat peper en zout.
  6. Kook ondertussen de sugar snaps beetgaar (3 à 4 minuten) in licht gezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
  7. Kook ondertussen de spaghetti al dente. Giet af, meng direct met de romige pestosaus en serveer met de sugar snaps, geroosterde bloemkool en wat extra geraspte Parmezaanse kaas.

Tip

Om wat tijd te winnen kan je gerust de verse pesto een dag op voorhand maken!

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?