Recept 45**** (3 stemmen)

Pasta-ovenschotel met Boursin

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

hoofdgerechten

tijd
35 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Zet een pan water op voor het koken van de pasta en een pannetje met water voor het koken van de kipfilet. Kook de kipfilet in circa 10 tot 15 minuten gaar en kook de pasta volgens de bereidingswijze op het pak.
  2. Ondertussen snijd de bosuien in ringen, de puntpaprika en de rode peper in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak de bosuien met de rode peper en de paprika aan.
  3. 3Zodra de groenten wat zachter zijn voeg je de boursin en een scheut melk toe. Roer dit goed door en klaar is je sausje.
  4. Verwarm nu ook je oven voor op 200 graden. Als de kip gaar is, snijd/scheur je deze in stukjes en breng je de kip eventueel op smaak met wat kipkruiden en voeg je de kip toe het boursinsausje.
  5. Voeg nu ook de pasta toe en meng alles goed door elkaar. Schep het pastamengsel in een ingevette ovenschaal en maak het geheel af met een klein beetje geraspte kaas.
  6. Zet de ovenschaal voor circa 15 minuten in de oven totdat de kaas lekker gesmolten is. Serveer de pasta-ovenschotel met een flinke dot rucola op je bord.
  7. Bron Vriendin .nl Eigen foto.

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Love to Cook op 15 februari 2015 om 19u02

Terwijl hier het carnaval door de straten dendert, maakten wij een fraaie 3 uur durende natuur wandeling om de fraaie Koninkpaarden en Gallowayrunderen te bewonderen. Helaas geen enkel dier kunnen spotten en ach van kale weilanden is het moeilijk "vreten " en zullen deze nobele viervoeters elders hun voer hebben gezocht. Thuis gekomen maakte ik deze schotel in no time klaar en hij was echt heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar. Ik gebruikte 2 rode puntpaprika en 4 bos uitjes en smokkelde een rood uitje toe. Kookte de kip in een kippenbouillonblokje en gaarde nadien de speltpasta in de bouillon van de kip. Verder hield ik mij "braaf "aan het recept. En hoe toepasselijk met Carnaval. Rood ( peper en puntpaprika, geel ( kaas) groen ( bos uitjes).

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie