Ingrediënten voor 4 personen
- 150 g gerookte zalm
- 1 blikje zalm
- 2 stronkjes wit van prei
- 40 g boter
- 60 g bloem
- arachideolie
- peper
- zout
- 500 g ongekookte pasta
- 1 teentje look
- 1 ui
Bereidingswijze
- Snipper de ui en pers de look.
- Stoof de ui en look aan in wat arachideolie
- Snij de prei in ringen.
- Stoof de prei mee met de ui en look.
- Voeg na ongeveer tien minuten de zalm in blik toe.
- Stoof dit mengsel nog even aan.
- Zet water op om de pasta te koken.
- Smelt 40 gram boter in een andere ketel.
- Voeg 60 bloem toe en maak een roux.
- Laat de roux even drogen op het vuur tot je een koekjesgeur ruikt.
- Neem de ketel van het vuur en voeg langzaam 500 ml melk toe.
- Roer goed zodat alle roux zich mengt met de melk.
- Zet de ketel terug op het vuur en laat koken.
- Kook je pasta.
- Voeg je ui-prei-zalmmengsel toe aan de ingedikte saus.
- Verhit en meng de saus goed.
- Kruid af met peper en zout.
- Snipper de gerookte zalm.
- Presenteer elke portie pasta met saus met een bergje gesnipperde, gerookte zalm bovenop.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?