Recept 05 (0 stemmen)

Pasta met zalm en preisaus

Dit is een recept van

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en pers de look.
  2. Stoof de ui en look aan in wat arachideolie
  3. Snij de prei in ringen.
  4. Stoof de prei mee met de ui en look.
  5. Voeg na ongeveer tien minuten de zalm in blik toe.
  6. Stoof dit mengsel nog even aan.
  7. Zet water op om de pasta te koken.
  8. Smelt 40 gram boter in een andere ketel.
  9. Voeg 60 bloem toe en maak een roux.
  10. Laat de roux even drogen op het vuur tot je een koekjesgeur ruikt.
  11. Neem de ketel van het vuur en voeg langzaam 500 ml melk toe.
  12. Roer goed zodat alle roux zich mengt met de melk.
  13. Zet de ketel terug op het vuur en laat koken.
  14. Kook je pasta.
  15. Voeg je ui-prei-zalmmengsel toe aan de ingedikte saus.
  16. Verhit en meng de saus goed.
  17. Kruid af met peper en zout.
  18. Snipper de gerookte zalm.
  19. Presenteer elke portie pasta met saus met een bergje gesnipperde, gerookte zalm bovenop.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie