Recept 05 (0 stemmen)

pasta met witte kool en ham

Dit is een recept van

tijd
90 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Pasta met witte kool en ham
  2. Ingrediënten
  3. * 250 gr brede pasta,bv,lasagne,in stukken gebroken.
  4. * 150 gr gekookte ham in plakken.
  5. * 800 gr witte kool.
  6. * 1 ui.
  7. * 2 eetlepels boter.
  8. * 2 theelepels suiker.
  9. * 4 eetlepels witte-wijnazijn.
  10. * 1/2 theelepel komijn.
  11. * 1/4 theelepel gemalen koriander.
  12. * 2 eieren.
  13. * 2 eierdooiers.
  14. * 200 gr room.
  15. * 200 ml melk.
  16. * 1 eetlepel maïszetmeel.
  17. * 200 gr gemalen emmentaler.
  18. * Peper & zout & cayennepeper & nootmuskaat.
  19. Bereidingswijze
  20. Stap 1
  21. Kook de pasta beetgaar in 4 liter gezouten water. * Giet af en laat goed uitlekken.
  22. Stap 2
  23. Verwarm de oven voor op 170°C.
  24. Stap 3
  25. Snij de schoongemaakte witte kool in blokjes van +/- 2 cm. * Pel en snipper de ui grof. * Fruit de ui glazig in de boter in een ruime pan. * Bestrooi met de suiker,roer en laat karameliseren. * Blus met de wijnazijn en laat volledig inkoken. * Voeg er de witte kool aan toe en meng goed door elkaar. * Laat vervolgens 10 minuten garen en roer geregeld.
  26. Stap 4
  27. Scheur de ham met de hand in stukjes. * Vermeng de pasta en de kool. * Kruid met peper,zout,komijn en koriander. * Klop de eidooiers samen met de hele eieren los en voeg er de room,de melk en het maïszetmeel aan toe. * Kruid goed met peper,zout,nootmuskaat en cayennepeper.
  28. Stap 5
  29. Vet een ovenschaal van 30X18 cm diameter in met boter en bestrooi licht met de gemalen emmentaler. * Schep er de pastamengeling in en bestrooi met de rest van de kaas. * Giet er het eimengsel over en dek af met aluminuimfolie.
  30. Stap 6
  31. Bak de pasta +/- 30 minuten in de oven. * Verwijder het aluminuimfolie. * Verhoog de oventemperatuur tot op 190°C. en laat nog 15 minuten gratineren. * Laat even afkoelen en serveer meteen.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 11 oktober 2012 om 12u02

Dank je wel voor dit leuke en originele receptje! Gaan we zeker eens uitproberen met Haloween!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie