Recept 45**** (1 stem)

Pasta met tomatensaus met braadworst

Dit is een recept van

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Ingrediënten :
  2. 4 braadworsten varkens-runds
  3. olijfolie
  4. 5 stengels selderie
  5. 10 worteltjes
  6. 2 uien
  7. 3 blikken gepelde tomaten
  8. 1 blikje tomatenpuree
  9. peper en zout
  10. oregano
  11. knoflook
  12. 500 gr penne
  13. blokje verse Parmezaanse kaas
  14. Bereiding:
  15. Snij de uien grof en fruit ze met olie aan in een grote braadpan. Snij de wortelen in de lengte doormidden, snij verder in stukjes en voeg ze bij de ui. Snij ook de selderstengels overlangs doormidden, vervolgens in stukjes en voeg ze toe aan de pan. Laat het geheel 15 à 20 minuten gaar sudderen en schep het regelmatig om. Bak in een andere pan met olie de braadworsten aan alle kanten donkerbruin aan en laat ze 10 à 15 minuten op een laag vuur staan. Haal de worsten uit de pan en snij ze in kleine stukjes. Doe het restvet hiervan bij het mengsel van uien, wortelen en selder en voeg ook de braadworstschijfjes toe. Zet het vuur hoog en voeg de gepelde tomaten en tomatenpuree toe. Kruid met peper en zout en een grote hand oregano. Snij 5 à 10 tenen knoflook in stukjes en doe deze bij de saus. Wanneer de saus bijna kookt, zet je deze op het laagste vuur en laat je ze nog 30 tot 45 minuten zachtjes sudderen. Roer regelmatig. Start 20 minuten voor de saus klaar is, met het koken van de penne (al dente!). Serveer de penne met daarop de pastasaus en rasp een stukje parmezaanse kaas over de schotel.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie