Pasta met spekblokjes in kaassaus

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de kooktijd, zie verpakking. Giet de pasta af en laat deze mooi uitlekken.
  2. Bak de spekblokjes in een wokpan (of diepe antikleefpan), ik gebruik geen vet omdat de spekblokjes genoeg vet bevatten. Schep de gebakken spekblokjes uit de pan en leg deze apart in een kom of diep bord. Was uw pan af, u zal deze later terug nodig hebben.
  3. Maak uw kaassaus : Laat de boter smelten. Al roerend bloem bij de boter mengen, blijven roeren tot er een gladde massa ontstaat. Al roerend melk toe voegen tot er een gebonden saus ontstaat en 5 minuten laten doorkoken. Voeg de geraspte kaas bij de saus en goed blijven roeren tot de kaas is opgelost. Kruiden met zout, peper, nootmuskaat en een beetje cayennepeper. Zet de saus aan de kant.
  4. Neem een wokpan (of diepe antikleefpan), doe er de pasta en spekblokjes in en meng deze mooi door mekaar op een laag vuurtje. Giet er de kaassaus bij en laat eventjes sudderen op een laag vuurtje, af en toe met een houten lepel roeren.
  5. Opdienen, naar eigen keuze, met een beetje geraspte kaas.
  6. TIPS : * Voor wie graag groentjes lust, voeg schijfjes wortelen toe, heerlijk! (apart een beetje wortelen zacht koken, op het einde ook toevoegen in de wokpan) * Je kan ook, voor wie geen spekblokjes lust, kleine blokjes kipfilet gebruiken.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?