Pasta met mosselen en gebakken Mediterrane groenten

Lekker zuiders, deze pasta met mosselen. Een snel en voedzaam gerecht waar al je gasten van genieten. Maak jij 'm ook vanavond?

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Spoel en controleer de mosselen, gooi kapotte mosselen en mosselen die niet sluiten weg. Doe ze in een grote kookpot en bestrooi met peper naar smaak. Kook de mosselen met de deksel op de pot gedurende 5 tot 8 min. gaar. Schud ze halverwege de bereidingstijd 1 maal om. Houd een paar mosselen in schelp apart voor de garnering en neem de rest van de mosselen uit de schelpen.
  2. Pel en snijd de ui in dunne partjes. Pel en snipper de knoflook. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in lange dunne repen. Was de tomaten en snijd ze in dunne partjes. Houd de helft van de basilicum apart en snijd de rest in dunne reepjes.
  3. Verhit de Becel Original in een sauteerpan en fruit de ui al omscheppend 3 min. Voeg de knoflook, de paprikarepen en de oregano toe en bak ze al omscheppend in ca. 7 min. gaar.
  4. Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Schep de tomaat met de gesneden basilicum en peper naar smaak door elkaar.
  5. Warm de mosselen kort met de groenten mee. Giet de pasta af en schep de groenten met de mosselen en peper naar smaak erdoor. Garneer met de blaadjes basilicum en de achtergehouden mosselen in schelp en serveer met de tomatensalade.

Tip

Wil je restjes van meerdere soorten pasta gebruiken voor je pasta met mosselen? Kook ze dan niet samen in één pot: de kooktijd kan verschillen.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?