Pasta met kip in tomatensaus

Pasta met kip en tomatensaus is een heel eenvoudig gerecht waar iedereen wel van houdt. Bovendien is het supersnel klaar te maken.

20 (20)
25 min

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Leg de kipfilets tussen twee vellen huishoudfolie indien het vlees niet overal even dik is. Ga met een deegrol over de kipfilets tot het vlees overal even dik is. Op die manier bakt de kip gelijkmatig en sneller. Kruid de kip goed met peper en zout.
  2. Zet een braadpan op een middelhoog vuur en voeg de Solo Bakken en Braden toe. Schik de kip in de pan en bak het vlees in ± 10 minuten lichtbruin. Haal de kip uit de pan. Zet het vuur uit en laat de Solo iets afkoelen.
  3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Was en snijd de tomaten in kleine blokjes en voeg ze toe aan de pan. Zet het vuur opnieuw aan en bak de tomaten ± 4 minuten in het bakvet.
  4. Pel en snipper de knoflook fijn en roer de knoflook met de Solo Vloeibaar door de tomaten in de pan. Verwarm alles al omscheppend. Leg de kipfilets in de pan en warm alles goed door.
  5. Giet de pasta af en serveer met de kip en saus. Garneer de pasta met kip in tomatensaus met fijngesneden basilicumblaadjes.

Tip

Wil je weten of de kip voor je pasta met kip in tomatensaus gaar is? Prik er even in met een vork: komt er helder sap uit, dan is ze klaar.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door karimarcel op 10 december 2019 om 23u37

heel eenvoudig recept

Hoeveel sterren geef jij dit recept?