Pasta met ham en witlof

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gram spaghetti
  • 800 gram witlof
  • 150 gram schouderham (dikke plak)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 125 ml slagroom
  • 75 gram pecorino romano

Bereidingswijze

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af.
  2. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en halveer het lof in de lengte. Verwijder de harde kern. Snijd de blaadjes in de lengte in repen van 1 cm breed.
  3. Snijd de ham in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Verhit de olie in een koekenpan en bak de ham 2 min. Voeg het lof toe en bak 2 min. Schep regelmatig om.
  4. Schenk de slagroom erbij en laat op laag vuur 4 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep het witlof door de spaghetti. Rasp de kaas erover en serveer direct.

Tip

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie) energie 585 kcal eiwit 23 g koolhydraten 60 g vet 27 g waarvan verzadigd 13 g natrium 654 mg vezels 4 g

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?