Pasta met gamba's

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel de gamba's en haal het darmkanaal er uit.
  2. Snij de lent uitjes in reepjes van zon'n 4 cm.
  3. Versnij de tomaten in blokjes.Voeg de boter in een diepe pan en verhit op een gemiddeld vuur.
  4. Pers de knoflook en fruit in de pan.
  5. Voeg de gamba's toe en strooi de gyroskruiden, komijn en koriander over de gamba's.
  6. Bak tot de gamba's glazig zijn (zo'n 3a4 minuten).
  7. Haal de gamba's uit de pan en leg opzij.Voeg nu de kokosmelk in de pan, voeg de tomaten en de lente uitjes toe.
  8. Voeg de sambal en de paprikapasta toe en roer alles mooi door mekaar tot de saus een mooie rood- rozige kleur heeft. Laat 15 minuten doorsudderen op een laag vuurtje.Ondertussen kan je de pasta al koken.Voeg na 15 minuten de sojascheuten toe, meng en laat nog enkele minuutjes sudderen.
  9. Voeg dan de gamba's nog terug bij de saus, roer alles een minuutje door mekaar en schep dan op het bord.
  10. Serveer met de pasta.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?