Recept 55***** (1 stem)

Pasta met broccoli, ansjovis en kerstomaat

Dit is een recept van

tijd
15 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en kook ze 5 minuten in kokend water. Schep de broccoli uit het vocht en laat uitlekken. Bewaar het water voor het koken van de pasta.
  2. Hak de ansjovisfilets fijn. Snijd de kerstomaatjes in vieren. Pel en hak de knoflook fijn. Verhit 4 eetlepels olie in een grote pan. Bak hierin de kerstomaatjes met de knoflook en 1/2 - 1 theelepel chilipoeder (hoe meer hoe heter) 3 minuten. Voeg de broccoli toe.
  3. Kook ondertussen de pasta in het kokende water van de broccoli in een paar minuten gaar; de oortjes zijn klaar als ze boven komen drijven. Giet af, laat uitlekken, voeg ze aan het broccolimengsel toe en verwarm alles nog een paar minuten.
  4. Zet het vuur uit. Voeg de ansjovis en de rest van de olijfolie toe. Verdeel over warme borden.
Tip

Gebruik in plaats van ansjovis een paar eetlepels Bertolli Pesto Rosso. In plaats van 400 gram gedroogde pasta kun je 500 gram verse oortjes- of schelppasta gebruiken.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie