Pasta 'Gricia'

Dit traditionele pastagerecht komt uit het dorp Griciano in Lazio. Voor pasta 'Gricia' worden voornamelijk lange pastasoorten gebruikt zoals spaghetti, bucatini en tonnarelli. Eet het gerecht zodra het klaar is, want anders wordt de kaas weer hard.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 g spaghetti
  • 250 g bacon
  • 2 el olijfolie
  • 100 g (vers) geraspte pecorinokaas

Bereidingswijze

  1. Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de pasta heel goed uitlekken! Snijd de bacon in dunne reepjes.
  2. Verhit de olie en bak de baconreepjes knapperig. Meng de hete spaghetti met de knapperige bacon en de helft van de pecorinokaas. Voeg peper en zout naar smaak toe en wacht heel even tot de kaas begint te smelten.
  3. Schep de pasta in 4 warme diepe borden. Strooi de rest van de kaas erover. Bedruppel eventueel met een beetje olie.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Britt op 10 september 2013 om 02u18

Ziet er heerlijk uit, ga ik zeker eens maken

Hoeveel sterren geef jij dit recept?