Recept 05 (0 stemmen)

pasta di ghivizzano

Dit is een recept van

tijd
35 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. • Vers gedraaide tagliatelli ( of gekocht in de winkel ) 500 gr
  2. • 3 courgettes
  3. • olijfolie en solo bakboter ( of vloeibaar )
  4. • Gerookt ongezouten spekblokjes 500 gr
  5. • 3 teentjes verse knoflook
  6. • Kalfsfond (of room) ( 200 ml )
  7. • Peper / zout
  8. • Verse of gedroogde Oregano en Tijm of italiaanse kruidenmix ( naar wens )
  9. • Blokje parmegani of geraspte parmeganikaas
  10. • Chianti of andere krachtige kruidige rode wijn
  11. Bereiding ;
  12. De courgettes wassen en in fijne sneetjes versnijden ( de pel niet schillen ! )* anders wordt de courgette pap tijdens het aanbakken.
  13. Knoflook in knoflookpers of knoflookbordje uitvrijven tot moes en mengen met flinke scheut olijfolie
  14. De courgettes mengen in deze mengeling en laten rusten .
  15. De spekblokjes aanbakken in hete antikleefpan pan
  16. ( geen of weinig vetstof gebruiken , de spek zal zorgen voor voldoende vet )
  17. Wanneer het vet en vocht verdampt zijn uit de pan , het spek eruit scheppen en laten uitlekken in vergiet )
  18. Hoekje solo bijvoegen in de pan en dan de courgettes aanbakken . De courgettes voorzichtig behandelen en tijdig omscheppen tot ze allemaal mooi aangebakken zijn en je de olijfolie –look mengeling goed begint te ruiken ...
  19. Daarna de uitgelekte spek terug toevoegen in de pan samen met een scheut kalfsfond of een beetje room en de tijm en oregano of italiaanse kruidenmix toevoegen .
  20. Op een laag vuur laten sudderen .( niet meer in roeren )
  21. De uitgedraaide verse en gedroogde tagliatelli ( of gekocht in de winkel ) “al dente” laten garen in een grote pot en goed gezouten kokend water .
  22. De pasta afgieten of beter nog overscheppen in vergiet , een scheutje olijfolie toevoegen en voorzichtig mengen .
  23. En opdienen .
  24. Eerst de pasta en daarboven de courgette-spek combinatie
  25. En afwerken met vers geraspte parmegiani
  26. Super met een goed glas chianti of andere krachtige italiaanse rode wijn !
  27. Opgelet met GEZOUTEN spekblokjes ! je gerecht zal rap veel te zout smaken ,dus beter ongezouten gebruiken en zelf bijkruiden.
  28. Smakelijk !!
  29. Groeten,
  30. Jan.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?