Altijd weten wat je gaat eten?
Pasta di Autunno ( herfstpasta )
Bereidingswijze
- grote pan of wok verwarmen en beetje olijfolie toevoegen
- als de olijfolie heet is , de in ringen gesneden ssjalottes en flinterdunne lookschijfjes even aanbakken .
- dan de fijn gesneden gerookte spek toevoegen en laten dichtschroeien .
- Het gehakt in de pan los maken en bakken tot het mooi goudbruin is .
- de kruidenmix toevoegen en de pasata en alles in gesloten pot voor 10 min laten pruttelen .
- oven voorverwarmen op 150 gr
- Ondertussen de verse tagliatelli in een grote kom goed gezouten kokend water koken voor 3 min.
- De tagliatelli afgieten en in ovenschaal scheppen .
- De tagliatelli met de vleesbereiding ( gehakt ) mengen in de overschaal.
- En afgedekt met alufolie 20 min laten garen in de oven.
- Ondertussen , de room mengen met vers geraspte parmessan en schimmelkaas en die mengeling op een klein vuurtje AL ROEREND opwarmen.
- De ovenschotel(s) uit de oven halen en overgieten met de kaassaus.
- Schotel in het midden vd tafel en het familiediner kan beginnen...
- Tip;
- je kan afwerken met een paar schilfers permesan
- Perfect met een italiaanse rode wijn bvb piccini chianti uit toscane.
- smakelijk !!!
- groeten.
- Jan.
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?