Pasta carbonara zonder room

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Ingrediënten
  2. ##200 g pancetta (charcuterie)
  3. ##8 takjes platte peterselie (verse)
  4. ##100 g parmezaan (blok)
  5. ##4 eieren
  6. ##400 g capellini
  7. ##1 eetl. olijfolie
  8. ##zwarte peper (molen)
  9. ##zout
  10. Voorbereiding
  11. - Snij de pancetta in reepjes.
  12. - Rasp de parmezaan.
  13. - Klop de eieren los en doe er de geraspte parmezaan bij. Kruid goed met zwarte peper en een beetje zout.
  14. - Snipper de platte peterselie fijn.
  15. Bereiding
  16. (15 min.)
  17. 1 Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  18. 2 Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de reepjes pancetta licht krokant.
  19. 3 Meng de pancettareepjes onder de pasta. Doe er de eiermengeling bij en roer alles goed door elkaar.
  20. Afwerking
  21. Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie en serveer met een slaatje.
  22. Tip
  23. Zet een kommetje geraspte parmezaan op tafel voor de liefhebbers.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?