Recept 15* (2 stemmen)

PASSIEVRUCHTGELEI met MASCARPONE-MOUSSE en AARDBEIENSAUS

Dit is een recept van

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. 's Middags voorbereiden
  2. PASSIEVRUCHTGELEI;
  3. Halveer de passievruchten, lepel het vruchtvlees op een zeef en vang het sap op. Bewaar de pulp
  4. .
  5. Breng de helft van het mandarijnsap met het passievruchtsap en de suiker aan de kook tot de suiker is opgelost.
  6. Voeg de agar agar toe en laat 1 minuut zachtjes koken.
  7. Haal de pan van de warmtebron en schenk het resterende mandarijnsap erbij.
  8. Bekleed een plateau of groot rechthoekig bakblik met een vel plasticfolie, zorg ervoor dat de folie, zonder vouwen, volledig glad ligt
  9. .
  10. Schenk een flinterdunne laag passievruchtsap erop en laat geleren. (Let op... gelei bereidt met agar geleert al bij circa 45 °C).
  11. Zet in de koelkast om op te laten stijven. (Dit duurt circa 10 minuten)
  12. AARDBEIENSAUS;
  13. Breng de bevroren aardbeien met honing en likeur aan de kook
  14. Laat inkoken tot sausdikte. (Dit duurt circa 10 minuten).
  15. Prak tussendoor de aardbeien fijn met een vork
  16. .
  17. MASCARPONE-MOUSSE;
  18. Klop de slagroom op tot yoghurtdikte
  19. Roer de mascarpone zacht met de yoghurt
  20. Spatel er de slagroom, vanillemerg en rasp van limoenschil door
  21. Vul een spuitzak met gladde spuitmond met de mousse. Bewaar in de koelkast.
  22. 'S AVONDS AFMAKEN;
  23. PASSIEVRUCHTGELEI;
  24. Snijd de passievruchtgelei in gelijkmatige plakken
  25. van circa 8 x 4,5 centimeter.
  26. Spuit een smalle reep mascarponemousse over de lange kant aan het begin van de plak gelei
  27. Steek voorzichtig een paletmes onder de gelei en rol het over de mousse heen, zodat de sluitkant naar onderen valt.
  28. Maak twee rolletjes per persoon.
  29. OPMAAK BORD;
  30. Verdeel de warme aardbeiensaus in een cirkelvorm op het bord en spreid een beetje uit met een lepel zodat je de structuur goed ziet.
  31. Je kunt hier ook een ringvorm voor gebruiken. Verdeel wat fijngehakte passievruchtpitjes over het bord in de rond.
  32. Leg hier 2 rolletjes gelei op.
  33. .
  34. Materialen
  35. Plasticfolie, spuitzak

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie