Altijd weten wat je gaat eten?
PASSIEVRUCHTGELEI met MASCARPONE-MOUSSE en AARDBEIENSAUS
Bereidingswijze
- 's Middags voorbereiden
- PASSIEVRUCHTGELEI;
- Halveer de passievruchten, lepel het vruchtvlees op een zeef en vang het sap op. Bewaar de pulp
- .
- Breng de helft van het mandarijnsap met het passievruchtsap en de suiker aan de kook tot de suiker is opgelost.
- Voeg de agar agar toe en laat 1 minuut zachtjes koken.
- Haal de pan van de warmtebron en schenk het resterende mandarijnsap erbij.
- Bekleed een plateau of groot rechthoekig bakblik met een vel plasticfolie, zorg ervoor dat de folie, zonder vouwen, volledig glad ligt
- .
- Schenk een flinterdunne laag passievruchtsap erop en laat geleren. (Let op... gelei bereidt met agar geleert al bij circa 45 °C).
- Zet in de koelkast om op te laten stijven. (Dit duurt circa 10 minuten)
- AARDBEIENSAUS;
- Breng de bevroren aardbeien met honing en likeur aan de kook
- Laat inkoken tot sausdikte. (Dit duurt circa 10 minuten).
- Prak tussendoor de aardbeien fijn met een vork
- .
- MASCARPONE-MOUSSE;
- Klop de slagroom op tot yoghurtdikte
- Roer de mascarpone zacht met de yoghurt
- Spatel er de slagroom, vanillemerg en rasp van limoenschil door
- Vul een spuitzak met gladde spuitmond met de mousse. Bewaar in de koelkast.
- 'S AVONDS AFMAKEN;
- PASSIEVRUCHTGELEI;
- Snijd de passievruchtgelei in gelijkmatige plakken
- van circa 8 x 4,5 centimeter.
- Spuit een smalle reep mascarponemousse over de lange kant aan het begin van de plak gelei
- Steek voorzichtig een paletmes onder de gelei en rol het over de mousse heen, zodat de sluitkant naar onderen valt.
- Maak twee rolletjes per persoon.
- OPMAAK BORD;
- Verdeel de warme aardbeiensaus in een cirkelvorm op het bord en spreid een beetje uit met een lepel zodat je de structuur goed ziet.
- Je kunt hier ook een ringvorm voor gebruiken. Verdeel wat fijngehakte passievruchtpitjes over het bord in de rond.
- Leg hier 2 rolletjes gelei op.
- .
- Materialen
- Plasticfolie, spuitzak
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?