Recept 35*** (5 stemmen)

Passievrucht-amandelcakejes met limoensiroop

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
30 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170°C en vet acht gebakvormpjes van 0,3dl in met Solo vloeibaar.
  2. Doe gemalen amandelen, bloem, 60g poedersuiker, limoenschil, passievruchtenpulp en de helft van de Solo margarine in een kom.
  3. Splits de eieren, hou één eierdooier apart en hou de tweede voor een andere bereiding.
  4. Klop beide eiwitten in een schone, droge kom tot er zachte pieken ontstaan.
  5. Schep ze voorzichtig door het amandelmengsel en schep dit mengsel in de gebakvormpjes.
  6. Bak de cakejes in 10-15 minuten goudgeel.
  7. Doe limoensap, resterende Solo en 50g gezeefde poedersuiker in een kleine pan en verwarm alles tot het begint te sudderen.
  8. Roer tot alle suiker is opgelost.
  9. Haal de pan van het vuur en laat de inhoud iets afkoelen.
  10. Klop er de eierdooier door, draai het vuur laag en roer nog vijf minuten tot het mengsel is ingedikt. Laat niet koken.
  11. Laat de cakejes vijf minuten in hun vormpjes zitten en haal ze er dan voorzichtig uit.
  12. Reken 2 cakejes per persoon, bestrooi ze met de resterende poedersuiker en bedruip ze met wat limoensiroop.
Tip

Serveer eventueel met opgeklopte room of roomijs.

U kunt de siroop eveneens laten afkoelen en er vervolgens de cakejes mee bestrijken.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 15 maart 2012 om 18u25

Dank je wel voor de postieve reactie.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie