Recept 05 (0 stemmen)

parmentierschotel met mediterraanse groenten en gehakt

Dit is een recept van

tijd
70 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. (25 min.)
  3. - Schil de aardappelen, snij in stukjes en kook ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
  4. - Stamp de aardappelen fijn en meng met 1 eetl. boter en de eidooier. Kruid goed met nootmuskaat, peper en zout.
  5. - Snipper intussen de ui en de teentjes knoflook fijn.
  6. - Rasp de parmezaan en meng onder het paneermeel.
  7. - Verwarm de oven voor op 180 °C.
  8. Bereiding
  9. (35 min.)
  10. 1 Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en
  11. het knoflook glazig. Voeg de diepgevroren groenten
  12. toe en laat even stoven tot al het vocht verdampt is.
  13. Voeg de tomatenstukjes toe en kruid met peper en zout.
  14. 2 Bak ondertussen het gehakt in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Maak los met een vork.
  15. 3 Doe het gehakt bij de groentemengeling en laat 5 min. sudderen.
  16. 4 Verdeel over een ovenschaal en bedek met de puree. Bestrooi met de parmezaanpaneermeelmengeling en leg er 1 eetl. boter in kleine klontjes op. Zet de ovenschaal 20 min. in de voorverwarmde oven.

Bron: colruyt

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie