Parmentierschotel (gehakt + savooi + puree + witte saus)

Ingrediënten voor 4 personen

  • Puree
  • 1/4 Savooikool
  • snuifje bicaarbonaat
  • 400 g gemengd gehakt
  • 1 ui
  • klontje boter
  • 25 g boter
  • 25 g bloem
  • 250 ml melk

Bereidingswijze

  1. Zet water op met een snuifje bicarbonaat. Reinig en was de savooikool (verwijder de stronk).
  2. Snij de kool langs de zijkant in fijne reepjes. Laat de savooikool kort koken gedurende enkele minuten. Laat de kool voldoende uitlekken.
  3. Snij de ui in brunoise. Laat de ui stoven en voeg het gehakt toe. Verkruimel het gehakt met een vork, kruid met peper en zout en laat het langs alle kanten bakken.
  4. Laat de boter smelten. Voeg de bloem toe (goed ondermengen). Voeg de melk geleidelijk toe, roer goed. Laat de saus doorkoken. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat.
  5. Parmentierschotel schikken: Boter een vuurvaste schotel in en werk in laagjes:
  6. - Laagje gehakt
  7. - Giet wat saus over het gehakt
  8. - Laagje savooikool
  9. Herhaal dit een tweede keer
  10. Strooi wat gemalen kaas de bovenste laag puree.
  11. Leg de grill aan en gratineer 10 minuten.
  12. - Laagje puree

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?