Recept 55***** (1 stem)

Parfait glacé met calvados, karamel met pommeau

Dit is een recept van

tijd
120 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Klop de eierdooiers samen met de tot draad gekookte suiker op. Klop op tot het geheel voldoende is afgekoeld en voeg dan de calvados toe.
  2. Klop de room met een mixer op tot slagroomdikte.
  3. Voeg de opgeklopte eieren erbij en stort het geheel in een terrine of afzonderlijke vormpjes. Zet weg in de diepvries.
  4. Kook de suiker met een lepel water. Haal van het vuur zodra de suiker karamelliseert en blus met de pommeau.
  5. Ontvorm de parfait op een koud bord en giet de vloeibare karamel rondom.
  6. Werk af met een blaadje munt.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie