Parelsuikerwafels

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g boter
  • 2,5 dl melk
  • 500 g bloem
  • 300 g parelsuiker
  • 1 koffielepel natriumbicarbonaat
  • 100 g bloemsuiker of fijne korrelsuiker
  • 1/2 koffielepel vanillesuiker
  • 1 el vloeibare honing
  • 2 el plantaardige olie
  • 1 ei

Bereidingswijze

  1. Haal alle gekoelde ingrediënten een paar uur op voorhand uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  2. Meng 400 g bloem met de vanillesuiker en het natriumbicarbonaat. Maak een kuiltje in het midden van het mengsel en voeg het ei toe.
  3. Giet de melk bij het ei in het kuiltje. Roer er beetje bij beetje de bloemsuiker (fijne suiker) bij tot een egaal beslag.
  4. Voeg de boter, de honing en de rest van de bloem toe en meng goed. Schep er tot slot de parelsuiker goed onder.
  5. Dek het beslag af met een keukenhanddoek en laat 30 min rusten.
  6. Vet het wafelijzer lichtjes in met de plantaardige olie en bak de wafels mooi bruin.

Tip

Voor ongeveer 20 wafels.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?