Parelhoenpakketjes van bladerdeeg met cantharellen

Garnituur van aardappel, spruitjes, appel en cranberry.

Bereidingswijze

 1. Voorbereiding
 2. Maak de cantharellen schoon, houd 4 grote of 8 kleine mooie cantharellen apart en snijd de rest fijn. Pel en snipper de ui en de knoflook.
 3. Bestrooi de parelhoenfilets rondom met peper en zout. Verhit de margarine in een pan en bak de parelhoenfilets in ca. 3 minuten rondom lichtbruin. Haal de filets uit de pan.
 4. Leg de 4 grote of 8 kleine hele cantharellen in de hete pan en bak ze 2 minuten. Haal ze uit de pan en houd ze apart voor de garnering. Bak vervolgens de ui en knoflook 3 minuten in dezelfde pan, voeg dan de fijngesneden paddestoelen en tijm toe en bak 4 minuten. Zo nu en dan roeren. Voeg de Solo Crèmefine Licht toe en even doorwarmen. Breng op smaak met peper en zout. Laten afkoelen.
 5. Rol de plakjes bladerdeeg een beetje uit op een met wat bloem bestoven aanrecht zodat een langwerpige plak ontstaat. Schep in het midden in de lengte van elk deeglapje ¼ van het cantharellenmengsel. Houd de randen tenminste 3 cm vrij. Leg in het midden van elk een gebakken parelhoenfilet. Vouw het deeg er stevig omheen en plak de randen met een heel klein beetje koud water op elkaar.
 6. Leg de pakketjes met de vouwrand naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik in het midden van elk deegpakketje een gaatje.
 7. Bereiding
 8. Verwarm de oven voor op 220°C (vlak voor het voorgerecht gegeten wordt) en bak de parelhoenpakketjes in ca. 15 minuten goudbruin en gaar.
 9. Leg de pakketjes op 4 warme borden, schep het garnituur van aardappel, spruitjes, appel en cranberry ernaast, leg de achtergehouden gebakken cantharellen en een takje tijm erbij.
 10. * Garnituur van aardappel, spruitjes, appel en cranberry:
 11. Kook 600 g schoongemaakte spruitjes in ca. 8-12 minuten (de kooktijd is afhankelijk van het formaat en gewenste stevigheid). Verhit 10 minuten voor het hoofdgerecht 4 el Solo Vloeibare margarine in een wok en roerbak 800 g voorgekookte aardappelpartjes 6 minuten op een hoog vuur. Voeg een gesnipperde ui, de spruitjes en een geschilde en in stukjes gesneden appel toe en roerbak 2 minuten. Schep er 50 g gedroogde cranberry's door en roerbak nog 2 minuten. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?