Parelhoenfilets met fijne preirozetjes

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snij de parelhoenfilets overlangs gedeeltelijk in twee. Smeer de stukken parelhoen aan één zijde in met de kruidenkaas. Vouw ze toe (met de kaas in het midden) en prik ze vast met een cocktailprikker.
  2. 2.Maak de prei schoon en snijd in stukjes, breng de kippenbouillon aan de kook en doe er de in stukken gesneden prei bij. Laat afgedekt zachtjes koken tot de prei zeer zacht is.
  3. Laat intussen ook de aardappelen zachtjes gaar koken en pureer ze.
  4. Schep de prei uit de bouillon en doe hem door de roerzeef. Meng goed met de aardappelpuree.
  5. Laat de kippenbouillon inkoken tot de helft, voeg er de room bij en laat weer tot de helft inkoken. Meng door de puree, samen met de 2 eetlepels boter en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  6. Schep kleine porties van de puree op een schotel en laat kleuren onder de grill.
  7. Intussen bakt u het vlees en laat de dubbele parelhoenfilets goudbruin worden. Dek de pan af en laat op een zacht vuur gaar worden. Kruid lichtjes met peper en zout.
  8. Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Maak de braadresten los met een beetje kippenbouillon, zeef de jus en voeg de room toe. Laat de saus inkoken, breng op smaak met peper en zout en bind eventueel met bruine roux.
  9. Leg op ieder bord een spiegel van de saus en schik er het vlees op. Schik de preirozetjes op de borden. Geef er gestoofde champignons en gebakken boontjes met een spekjasje bij.
  10. Eet smakelijk.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?