Parelhoen met witloof

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de parelhoen in de lengte in twee. Snijd dan de billen van de twee helften. Peper en zout het vlees. Snijd het witloof in stukjes van 1 cm.
  2. Laat een scheut olijfolie heet worden in een pot. Leg de stukken parelhoen met de velzijde naast elkaar in de olie. Laat 2 tot 3 minuten aankleuren.
  3. Draai de stukken parelhoen om en laat nog 2 minuten verder bakken.
  4. Haal het vlees uit de pot.
  5. Giet de honing in de pot. Laat even bakken tot de honing een karamelkleur krijgt.
  6. Doe het witloof in de pot en meng. Giet de witte wijnazijn en een eetlepel water bij het witloof. Peper en zout.
  7. Leg de stukken parelhoen op het witloof. Zet het deksel op de pot en laat op zacht vuur gedurende een kwartier tot 20 minuten garen.
  8. Leg de stukken parelhoen even op een warm bord. Doe de gehakte bieslook bij het witloof. Meng en verdeel de groente over de warme borden. Leg er de parelhoen bovenop. De braadjus dient als saus.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?