Parelhoen met Druifjes

Ingrediënten voor 8 personen

  • 4 parelhoentjes
  • 1/2 liter bruine jus
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1 el honing
  • 2 blikken gepelde witte druiven
  • 2 dl room
  • 1 glas porto
  • solo, bakken en braden
  • maïzena
  • peper&zout (pezo)

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen op 200°.
  2. Parelhoentjes kruiden met pezo.
  3. Bak de parelhoentjes langs alle kanten aan in solo. Plaats ze in de hete oven gedurende ongeveer 30 minuten.
  4. Laat de witte wijn inkoken met de eetlepel honing totdat je een schuimige massa bekomt en blus met de bruine jus. Snij de druifjes in 2 en haal de pitjes eruit. Breng de bruine jus op smaak met pezo en bind deze met de maizena. Voeg de room, de porto en de druifjes toe.
  5. Kijk na of de parelhoen gaar is en snij deze in 4 stukken.
  6. Serveren met de hete saus, tuinkers, witloof en appeltjes met veenbessen en kroketjes.

Advertentie

Reacties (4)

Gepost door christelken op 11 oktober 2011 om 00u45

Bedankt Victor. binnenkort zal dit parelhoentje eens op tafel komen. zal eens gaan kijken in jouw recepenboekje voor de saus..

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?