Parelhoen filets met champignons in fine champagnesaus

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. De filets aankleuren, kruiden met pezo en in een voorverwarmde oven van 180° laten garen gedurende een tiental minuten, of garen op het vuur.
  2. Het witloof reinigen en gaarstoven in een weinig vetstof en water, kruiden met pezo en een weinig suiker.Het witloof goed laten uitlekken om daarna in een pan goudbruin te bakken in wat solo en olie, gehalveerde kerstomaatjes toevoegen en even laten opwarmen met eventueel wat gerookt spek.
  3. Kruiden met pezo.
  4. Voor de saus:
  5. Champignons goed zuiver borstelen en niet al te fijn hakken, sjalotje kuisen en fijn snijden. Het sjalotje stoven in wat solo, champignons toevoegen en even laten bakken, bloem toevoegen en even laten meebakken om bloemsmaak te verwijderen, bevochtigen met kalfsfond. Een weinig laten inkoken, room toevoegen en een tiental minuten laat trekken op een zacht vuurtje niet meer laten koken.
  6. Op het einde voegt men de cognac toe, afkruiden met pezo.
  7. Serveren met pommes Duchesse of denappeltjes.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Victor S. op 15 januari 2011 om 12u52

U heeft reeds de oplossing gekregen van solo, waarvoor dank. Fine champagnesaus heeft dus niets gemeen met champagne. Het is een gewoon de naam van een verfijnde saus met cognac en room.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?