Parelgortsalade met walnoten, appel en kip

0 (0)
20 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de kipfilet in de lengte in zodat een dun breed lapje kipfilet ontstaat. Bestrooi met de kerriepoeder en peper naar smaak en bestrijk met halve eetlepel Becel Original. Grill de kip in een hete grillpan aan beide kanten bruin en in ca. 7 minuten helemaal gaar.
  2. Bereid intussen de vluggort volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pluk de kip in dunne reepjes.
  3. Pel en snijd de uien in ragdunne partjes en fruit ze 3 minuten in de rest van de Becel. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en laat ze uitlekken. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne partjes. Was de bleekselder en snijd de stengels in ragdunne boogjes.
  4. Was de limoen schoon onder stromend water, rasp de groene schil dun af en pers de vrucht uit. Hak de walnoten grof. Pluk de blaadjes peterselie van de steeltjes en hak ze grof.
  5. Houd 1/3 deel van de walnoten en 1/3 deel van de peterselie apart. Schep de rest van de ingrediënten door elkaar. Verdeel de maaltijdsalade over 2 borden en bestrooi met de rest van de walnoten en de peterselie.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?