Recept 45**** (11 stemmen)

Paprika-bloemkoolsoep met mascarpone

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Soepen(1)

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Dit soepje doet het beslist goed in een feestelijk menu : u kunt de soep bijna volledig vooraf voorbereiden.
  2. Benodigdheden : voor 4 tot 6 personen
  3. 1 kleine bloemkool of 500 gr bloemkoolroosjes , 2 koppen paprikareepjes , 2
  4. aardappelen , 2 eetlepels mascarpone , 1 ui , 1 eetlepel boter , 1 ½ liter
  5. kippenbouillon , peterselie , peper en zout .
  6. Bereiding : ongeveer 35 minuten
  7. Laat in een grote kookpan de boter smelten . Voeg de grof gehakte ui toe en laat enkele minuten stoven op een matig vuur . Voeg de paprikareepjes toe en laat enkele minuten meestoven .
  8. Overgiet met de kippenbouillon . Voeg de stukken bloemkool ( hou 3 bloemkoolroosjes apart voor de afwerking) en de in blokjes gesneden aardappelen toe . Breng aan de kook , dek af en laat 25 minuten koken .
  9. Mix de soep fijn . Voeg de overgehouden , kleiner gesneden bloemkoolroosjes toe en laat 5 minuten op een matig vuur doorkoken .
  10. Meng de mascarpone onder de soep . Klop eventueel op met een klopper. Breng op smaak met peper en zout. Voor de afwerking gebruik je peterselie.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (4)

Gepost door Theoke_1 op 19 mei 2010 om 20u08

ook merciekes

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie