Pappilot van kabeljauw met groentjes en een torentje van aardappelpuree

Ingrediënten voor 5 personen

Bereidingswijze

  1. Schel de aardappelen en kook deze. Qua timing hangt het er vanaf hoe lang je doet over de opmaak van de papilloten, ik had een 30-tal minuten nodig (incl. groentjes snijden) dus ik heb mijn aardappelen op een laag vuurtje gekookt om alles tegelijk klaar te hebben.
  2. Snipper de ui en look, snij de paprika's (ik heb de rode gele en groene gebruikt) in blokjes.
  3. Neem een vel zilverpapier. Hou rekening met de grootte; er moet voldoende ruimte in het pakketje zijn om de vis en groentjes te kunnen stomen. Plaats een filet gedurende een aantal seconden op het zilverpapier zodat er een afdruk van de filet achterblijft.
  4. Bedek deze afdruk met stukjes ui. Plaats hier de filet op. Smeer deze in met 2 lepeltjes kruidenkaas, Bedek dit met ui, look en paprika. Leg ook nog een randje paprika rond de vis.
  5. Versier met een paar kerstomaatjes en kruidt met peper, zout en basilicum.
  6. Begin hierna met het vouwen van het pakketje, maar sluit dit nog niet: vlak voor je dit doet, besprenkel je nog met citroensap (naar smaak) en een paar druppels olijfolie.
  7. Als de 5 pakketjes klaar zijn, plaats je deze 20min (in een ovenschaal) in een voorverwarmde oven op 200°c. Een aantal minuten voor deze klaar zijn, smelt je 1 klontje boter en zou je aan de puree moeten beginnen: voeg het 2de (niet gesmolten) klontje boter toe en het ei, pureer de aardappelen. Neem een kwast en vet een middelgroot glas in met het voorgenoemde klontje boter dat je in de pan gegooid hebt.
  8. Vul het glas met een lepel met puree, dit tot het randje. Draai daarna het glas meteen om boven het bord en schudt zachtjes. Vet bij iedere portie het glas opnieuw in.
  9. Leg de papillot mee op het bord, en serveren maar!

Tip

De bereidingstijd die ik bovenaan het recept heb aangegeven, is niet echt accuraat. De pappiloten moeten 20min in de oven, de aardappelen kook je ong. een 40tal min. Alles opgeteld was ik een uur kwijt.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?