Recept 55***** (1 stem)

Papillot van zalmforel met peterselie

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°.
  2. Vul de buik van de zalmforellen met bladpeterseli, maar hou enkele takjes apart voor garnering.
  3. Leg de zalmforellen op een stuk aluminiumfolie.
  4. Vouw tot een papilote en laat 25 minuten garen in de voorverwarmde oven.
  5. Fruit intussen een gesnipperde sjalot in wat solo.
  6. Voeg de zure room toe en wat fijngesneden bieslook.
  7. Kook de goed gewassen/geborstelde aardappelen gaar in de schil.
  8. Leg ze plat en snij er een kapje van een halve centimeter dikte af.
  9. Hou het kapje apart.
  10. Hol de aardappel wat uit en voeg het uitgehaalde kruim bij de zure room en bieslook.
  11. Vul de aardappel met dit mengsel en versier met een roosje gerookte zalm.
  12. Zet het kapje recht op de aardappel.
  13. Zet de aardappel de laatste 8 minuten bij de vis in de oven.
  14. Garneer met enkele sprietjes bieslook en wat bladpeterselie.
  15. Dien goed warm op.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?