Papillot van tongfilets en zalm met witloof en kruidensaus

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voor 4 personen:
  2. Benodigdheden:
  3. 12 tongfilet, 12 plakjes verse zalm, 8 pijlen witloof, ¾ liter visfumet, 20 cl room, 1 liter witte wijn, 1 tomaat in brunoise, 1 eetlepel gehakte tuinkruiden: peterselie, bieslook, kervel, dille
  4. Bereiding:
  5. Maak het witloof schoon en verwijder de kern. Kook het witloof gaar met een snuifje peper en zout. Neem 2 stukken aluminiumfolie en smeer ze in met boter. Plaats op elk stuk folie 6 tongfilets mooi naast elkaar. Leg de plakjes zalm over de tongfilets en kruid lichtjes met peper en zout. Rol de folie toe en sluit voorzichtig. Leg de rolletjes in een ovenschotel en giet er de warme visfumet over. Plaats de ovenschotel in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 15 tot 20 minuten. Houd de rolletjes warm en zeef de fumet in een kookpot. Voeg bij de gezeefde fumet de tuinkruiden en de room. Breng geheel op smaak met peper en zout en witte wijn.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?