Papillot van kip met venkel

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220┬░.
  2. Verwarm een braadpan op een hoog vuur, doe er een scheutje olijfolie in en een lepel solo, bak hierin de kipfilets aan alle kanten mooi bruin, niet gaar.
  3. Spoel de venkel en pel de ui.
  4. Snij beiden met behulp van een mandoline in fijne schijfjes.
  5. Bak ze beiden aan in wat olijfolie, meng goed en laat gedurende 5 minuten garen, kruiden met pezo.
  6. Rasp zeste van de schil van de citroen en voeg samen met wat citroensap toe aan het ui-venkelmengsel.
  7. Schik de groenten op 4 stukken boterpapier en leg op ieder een kippenfilet.
  8. Besprenkel met een weinig olijfolie en citroensap, kruiden met pezo.
  9. Sluit de papillotten goed, eventueel met een nietje en zet gedurende +/- 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  10. Zet de papillotten op 4 warme borden, snij open en dien op met halve kerstomaatjes en rijst.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?