Recept 45**** (6 stemmen)

Papillot van appels met kaneel, Amaretto en crumble

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Fris en fruitig

tijd
30 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng op een werkblad de Solo op kamertemperatuur met de suiker en de bloem. Kneed met de vingertoppen tot een kruimeldeeg. Leg een vel bakpapier op een ovenplaat en verspreid er het kruimeldeeg over. Schuif de plaat in de oven en bak de crumble in een tiental minuten goudgeel en krokant.
  3. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij ze in blokjes. Plooi 4 papillotten van aluminiumfolie en verdeel er de appelblokjes over. Voeg aan elke papillot een halve eetlepel kristalsuiker, een snuifje kaneel en 10 cl Amaretto toe. Plooi de papillotten zorgvuldig dicht.
  4. Leg de papillotten op een niet al te hete barbecue (of leg ze waar de gloed minder hevig is) en laat ze een kwartiertje garen.
  5. Leg elke papillot op een bord en maak ze open (opgelet: de ontsnappende stoom kan erg heet zijn!). Strooi wat crumble in elke papillot en serveer warm.
Tip

Schep net voor je de crumble toevoegt een bolletje vanille-ijs op de appeltjes. Die combinatie is onweerstaanbaar lekker!

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 10 juni 2013 om 15u37

Je mag de crumble zeker op voorhand maken en in de oven bakken elsjhe!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie