Papillot met zalm, venkel en olijven op de bbq
Zalm. Olijfjes. Venkel. Veel meer heb je écht niet nodig om van deze zomerse papillot een heuse hit te maken op je bbq. Proeven is geloven!
20 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 zalmfillets van 200 g
- 1 venkelknol
- 2 tomaten
- 1 citroen
- 8 basilicumblaadjes
- 8 zwarte olijven, ontpit en gehakt
- 1 el Solo Vloeibaar
- peper en zout
Bereidingswijze
- Snijd de venkel in heel dunne plakjes.
- Pel en ontpit de tomaten, snijd ze in kleine dobbelsteentjes.
- Neem vier stroken aluminiumfolie om de papillot te maken en smeer ze
- in met Solo Vloeibaar.
- Leg op elke papillot wat venkelschijfjes en tomatenblokjes, kruid lichtjes met peper en zout. Leg er de zalmfilets bovenop en kruid met peper uit de molen en zout. Werk af met een schijfje citroen en twee blaadjes basilicum.
- Vouw de papillotten goed dicht en gaar ze in 15 minuten op de hete barbecue.
- Hak intussen de olijven fijn.
- Maak de vispakketjes open en verdeel er de fijngehakte olijven over. Serveer meteen en geniet!
Tip
Gebakken aardappeltjes met rozemarijn smaken heerlijk zomers bij deze zalmpapillotten!
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door Bumble Bie op 29 juli 2014 om 23u07
Hoe lang laat je deze op de bbq liggen?
Hoeveel sterren geef jij dit recept?