Recept 45**** (2 stemmen)

Papardelle met scampis, kerriesaus en knapperige pancetta

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

pasta

tijd
15 min
prijs
Hoge kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten. Haal de blaadjes van de basilicumtakjes. Snijd de helft fijn. Meng de scampi's in een schaaltje met ½ eetlepel olijfolie en een snufje cayennepeper.
  2. Verhit een ½ cm olijfolie in een klein pannetje, leg een paar blaadjes basilicum in de hete olie en bak ze in 1-2 minuten knapperig. Laat ze op keukenpapier uitlekken en bak zo ook de rest van de blaadjes. Bak de plakjes pancetta in een droge pan zachtjes uit.
  3. Grill de scampi's in een grillpan of onder een hete grill in 3-4 minuten tot ze mooi roze en gaar zijn. Bestrooi ze met wat grof zeezout.
  4. Verwarm ondertussen de kerriesaus en roer de fijngehakte basilicum erdoor.
  5. Vorm in het midden van 4 grote diepe borden een bergje papardelle. Leg de scampi's erop en schep de saus erover. Bestrooi met de krokante blaadjes basilicum en leg op elk een plakje pancetta.
Tip

Vervang de basilicum eventueel door een ander kruid zoals peterselie of koriander. De blaadjes daarvan kunnen ook krokant gebakken worden.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door wio op 22 april 2017 om 08u07

Heerlijk gerecht , klaar in geen tijd en je scoort er gegarandeerd mee.

Gepost door Solo op 26 april 2017 om 08u40

Hoi Wio, wat leuk dat het een succes was! Zeker voor herhaling vatbaar dus ;). Groetjes, het Solo-team

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie