Recept 45**** (1 stem)

Papardelle met scampis, kerriesaus en knapperige pancetta

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Vis

tijd
20 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten. Haal de blaadjes van de basilicumtakjes. Snijd de helft fijn. Meng de scampi's in een schaaltje met ½ eetlepel olijfolie en een snufje cayennepeper.
  2. Verhit een ½ cm olijfolie in een klein pannetje, leg een paar blaadjes basilicum in de hete olie en bak ze in 1-2 minuten knapperig. Laat ze op keukenpapier uitlekken en bak zo ook de rest van de blaadjes. Bak de plakjes pancetta in een droge pan zachtjes uit.
  3. Grill de scampi's in een grillpan of onder een hete grill in 3-4 minuten tot ze mooi roze en gaar zijn. Bestrooi ze met wat grof zeezout.
  4. Verwarm ondertussen de kerriesaus en roer de fijngehakte basilicum erdoor.
  5. Vorm in het midden van 4 grote diepe borden een bergje papardelle. Leg de scampi's erop en schep de saus erover. Bestrooi met de krokante blaadjes basilicum en leg op elk een plakje pancetta.
  6. Variaties
  7. Vervang de basilicum eventueel door een ander kruid zoals peterselie of koriander. De blaadjes daarvan kunnen ook krokant gebakken worden.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie