Panzanella met geroosterde kip

Maak deze panzanella met geroosterde kip als je zin hebt in een lekker frisse salade. Heerlijk als lunch of bijgerecht bij je barbecue.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel de tomaten en snijd ze in blokjes. Schil de komkommers, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in even grote stukjes als de tomaten.
  2. Snijd de korsten van de sneetjes oud brood. Snijd ze daarna in dezelfde grootte als de groenten en voeg alles samen in een grote kom. Versnipper er een rode ui en een teentje look bij. Scheur wat basilicumblaadjes in stukjes en meng alles goed door elkaar. Voeg de Amora Fijne Kruiden dressing toe, want die zal het gerecht zijn heerlijke kruidige smaak geven. Wees niet te zuinig met de dressing: de panzanella mag goed vochtig zijn. Kruid af met peper en zout.
  3. Zet de salade in de koelkast en verhit intussen een grillpan. Snijd de kipfilets in kleine stukken en wrijf ze in met wat Solo vloeibaar. Kruid ze met peper, zout en eventueel wat Provencaalse kruiden. Als de grillpan gloeiend heet is, schroei dan de kippenblokjes snel aan alle kanten dicht. Draai het vuur daarna iets lager en bak de kip tot ze gaar is.
  4. Doe wat van de gekoelde salade op elk bord en werk af met lauwe stukjes krokant geroosterde kip.

Tip

Maak je panzanella met geroosterde kip, laat het vlees dan na het bakken even rusten onder aluminiumfolie: je kip zal sappiger smaken.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (9)

Gepost door CélineV op 10 augustus 2018 om 08u59

Mmm, perfect voor bij dit warme weer :-)

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?