Pannenkoekjes met warm citrusfruit en munt

Gepost door Maïzena

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Roer van 40 g Maizena Plus, de bloem, het ei en de melk een glad pannenkoekenbeslag zonder klontjes. Roer er 1 el vloeibare margarine door. Door het gebruik van Maizena Plus worden de pannenkoeken heel lekker licht van structuur. Schil de sinaasappels en de grapefruit met een scherp mes tot op het vruchtvlees. Doe dat boven een bord zodat sap dat eraf druppelt opgevangen wordt. Snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Pel de mandarijntjes, verdeel ze in deeltjes en snijd deze deeltjes doormidden. Doe het fruit met sap in een steelpan.
  2. Haal muntblaadjes los van de takjes. Snijd de helft in reepjes.
  3. Verwarm een lepeltje vloeibare margarine in een pannetje, schep er een pollepel beslag in, verdeel het over de bodem door de pan even rond te draaien en bak de pannenkoek aan beide kanten goud bruin. Bak op zelfde manier nog 7 pannenkoeken.
  4. Voeg aan het fruit in de steelpan 4 el poedersuiker en 150 ml water toe. Breng het tegen de kook aan en laat het 3 min. zachtjes koken, zo nu en dan roeren. Roer 1 el Maizena Plus los met 1 el water en voeg het al roerende aan het fruit toe. 3 min. zachtjes laten pruttelen.
  5. Leg de pannenkoeken op 4 warme borden. Schep op elk pannenkoek een lepel warm citrusfruit, Strooi er wat muntreepjes over en rol ze op. leg de rest van de munt blaadjes op de pannenkoeken en strooi er wat poedersuiker over.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?