Pannenkoekentaartjes met mascarpone

Origineel dessertidee nodig? Kies voor deze pannenkoekentaartjes met een romige vulling van mascarpone en frambozen. Succes aan tafel gegarandeerd!

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Maak het pannenkoekenbeslag. Meng hiervoor de melk, de eieren, de gezeefde bloem en de 2 eetlepels suiker met de klopper in een kom. Giet het beslag door een fijne zeef zodat er geen klonters in achterblijven. Verhit wat Solo vloeibaar in een antikleefpan en bak kleine, dikke pannenkoekjes van ongeveer 10 cm doorsnede (probeer dezelfde grootte aan te houden).
  2. Bereid de mascarponevulling. Doe de frambozen in een blender en mix ze tot puree. Giet de puree door een fijne zeef zodat je een gladde frambozensaus krijgt. Hou ongeveer een vierde van de frambozensaus apart om te garneren. Doe de mascarpone in een kom en meng met de suiker en de frambozensaus tot een gladde vulling.
  3. Bestrijk twee pannenkoekjes met een laagje van de mascarponevulling en stapel ze op elkaar. Leg er een derde pannenkoekje bovenop. Maak zo 4 taartjes. Doe de resterende mascarponevulling in een spuitzak en werk de taartjes af met toefjes frambozenmascarpone.
  4. Serveer elk taartje op een dessertbord en lepel er wat van de frambozensaus omheen.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (5)

Gepost door SaraNevens op 06 januari 2016 om 14u28

zou dit ook lekker zijn met chocolade in plaats van frambozen?

Gepost door Solo op 12 januari 2016 om 14u15

Hey SaraNevens, dat kan je ook doen en het is ook lekker.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?