Pannenkoekensoep met basilicum, fijne boontjes en lente-ui
Al gehoord van pannenkoekensoep? Een creatief gerecht om mee uit te pakken als je weinig tijd hebt: klaar in een halfuurtje!
30 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 8 dl krachtige kippenbouillon
- 100 g fijne boontjes
- 3 lente-uitjes
- zwarte peper van de molen
- zeezout
- voor de basilicumpannenkoekjes
- 250 ml melk
- 125 g bloem
- 150 g basilicum
- 1 kl olijfolie
- 2 eieren
- een snuifje zout
- Solo
Bereidingswijze
- Mix de basilicum met de melk in een blender of met behulp van een staafmixer en giet door een zeef.
- Klop de eieren los met de olijfolie, bloem en het zout, zorg dat je geen klonters meer hebt, voeg dan geleidelijk aan de basilicummelk erbij en laat het beslag even rusten.
- Dop de boontjes, blancheer ze 4 à 5 minuten in kokend gezouten water en verfris de boontjes in ijskoud water.
- Snijd de boontjes in kleine stukjes. Snipper de lente-uitjes fijn.
- Breng de bouillon aan de kook en kruid met peper van de molen en zeezout.
- Bak een 5-tal mooie pannenkoeken met een beetje Solo van het beslag en rol ze stevig op.
- Snijd de pannenkoeken in schijfjes van ongeveer 0,5 cm dik en verdeel ze over de borden. Verdeel de boontjes en lente-uitjes erover en overgiet met de hete kippenbouillon.
Tip
Je wil natuurlijk geen klonters in het beslag voor je pannenkoekensoep. Toch probeer je je deeg best niet té lang te mixen, anders wordt het taai.
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door Ninne_3 op 14 februari 2011 om 23u23
dit is een heel lekkere soep;....je kan ook gewone pannekoekjes maken vergezeld van groentenbouillon, en wat parmezaanse kaas op strooien!!
Hoeveel sterren geef jij dit recept?