Recept 25** (4 stemmen)

Pannenkoekensoep met basilicum, fijne boontjes en lente-ui

Dit is een recept van

tijd
30 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Mix de basilicum met de melk in een blender of met behulp van een staafmixer en giet door een zeef.
  2. Klop de eieren los met de olijfolie, bloem en het zout, zorg dat je geen klonters meer hebt, voeg dan geleidelijk aan de basilicummelk erbij en laat het beslag even rusten.
  3. Dop de boontjes, blancheer ze 4 à 5 minuten in kokend gezouten water en verfris de boontjes in ijskoud water.
  4. Snijd de boontjes in kleine stukjes. Snipper de lente-uitjes fijn.
  5. Breng de bouillon aan de kook en kruid met peper van de molen en zeezout.
  6. Bak een 5-tal mooie pannenkoeken met een beetje Solo van het beslag en rol ze stevig op.
  7. Snijd de pannenkoeken in schijfjes van ongeveer 0,5 cm dik en verdeel ze over de borden. Verdeel de boontjes en lente-uitjes erover en overgiet met de hete kippenbouillon.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Ninne_3 op 14 februari 2011 om 22u23

dit is een heel lekkere soep;....je kan ook gewone pannekoekjes maken vergezeld van groentenbouillon, en wat parmezaanse kaas op strooien!!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie